Osmislite rješenje krize i postanite heroji

Imate ideju kako da riješite krizu nastalu usljed pojave koronavirusa? Okupite tim i prijavite se na Coronathon.me. Na svom inovativnom rješenju radićete isključivo od kuće, a nagradni fond je 13.000 eura. Prijave su otvorene do 20. aprila, a evo i link.

Uslijed pandemije COVID-19, Coronathon.me nudi mogućnost da zajedničkim naporima dođemo do rješenja koja će Crnoj Gori pomoći da se brzo prilagodi, reaguje i oporavi. Osim nagradnog fonda, pobjednički timovi će u narednih 3 mjeseca raditi sa iskusnim mentorima i dobiće sjajne prilike za dodatnim usavršavanjem. 

Ko može da se prijavi i kako?

Uslov za prijave na hakaton je da imate 18 ili više godina, a broj članova u timu treba da bude najmanje 2, a najviše 6. Ukoliko su vam potrebni novi članovi ili želite da budete od pomoći nekom timu, pridružite se Slack zajednici  Dev club-a i tamo nađite svog partnera. 

Ako ste obezbijedili sve što je potrebno, prijavite se ovdje. 

Oblasti u kojima se traže rješenja

Hakaton ima za cilj da se dođe do najboljih rješenja u sljedećim kategorijama:

  1. Zaštita života i javnog zdravlja
  2. Ubrzanje oporavka
  3. Obezbjeđivanje održive budućnosti

Nagradni fond

UNDP je omogućio prve tri nagrade koje ujedno predstavljaju i najveći budžet za nagrade na jednom hakatonu u Crnoj Gori.

  1. Nagrada – 5.000€
  2. Nagrada – 3.000€
  3. Nagrada – 2.000€

DevClub je omogućio dodatne tri nagrade po 1.000€ na osnovu prethodne saradnje sa Ministarstvom nauke. Ukupan budžet za nagrade na hakatonu je 13.000€.

Detaljnije informacije o organizaciji hakatona i mentorima možete dobiti na sajtu CoronaThon.me.

Organizatori

CoronaThon.me organizuju UNDP u Crnoj Gori, Ministarstvo nauke Crne Gore i Ministarstvo kulture Crne Gore, a suorganizatori su DevClub zajednica, kompanija Alicorn, NVO Digitalizuj.MeMtel digitalna fabrikaInovaciono preduzetnički centar Tehnopolis i Naučno-tehnološki park Crne Gore. Medijski partneri su portal Vijesti, TV Vijesti, RTCG Portal i Portal Analitika.

Podijeli