Podcast

 
Podcast switch smo pokrenuli kako bismo diskutovali o temama iz oblasti marketinga, dizajna i programiranja. Ponekad uz dobro društvo gostiju, a ponekad i same, naši hostovi Anja i Nevena, razgovaraju o trendovima i korisnim informacijama na opušten i zanimljiv način. 

Druga Sezona

Epizoda 4 - Programiranje: Uloga zajednice u neformalnoj edukaciji

U ovoj epizodi razgovarali smo sa Draganom Čabarkapom, senior developerom i osnivačem DevClub-a. DevClub je zajednica programera, koja postoji manje od godinu dana, tačnije, od marta 2019. godine. S obzirom na količinu znanja koju dijele u vidu kurseva, radionica, jednodnevnih predavanja, kao i otvorenost za saradnju sa drugim zajednicama i organizacijama, nije iznenađujući ni kontinuirani rast broja članova.

podcast switch sezona 3 epizoda 3

Epizoda 3 - Da budeš preduzetnik nije dovoljna samo volja

Ugostili smo jednog od osnivača Unije mladih preduzetnika Crne Gore – UMPCG, Uroša Bulatovića i saznali kakav je osjećaj graditi od nule, biti spreman da učiš i da se prilagođavaš i ono najvažnije, vjerovati da možeš da budeš nosilac promjena.

Epizoda 2 – O preduzetništvu: “Preduzetništvo je izazovan, težak i nezamjenjiv put”

U ovoj epizodi govorimo o preduzetništvu. Kraj je godine, pa smo u tom stilu, razgovarali o postignutim rezultatima, ali i planovima za naredni period. Koliko god preduzetnička ideja djeluje kao “provjerena” ili kao siguran uspjeh, faktori koji mogu uticati na rezultat su često nepredvidivi. Kombinacija znanja, iskustva, karakternih osobina i navika, ali i okolnosti u kojima se biznis razvija zajedno čine da predzetnički put bude sve, samo ne monoton.

Epizoda 1 – Diploma je samo potvrda da umiješ da učiš

Programeri znaju da postoji više rješenja za neki problem i imaju tendenciju da traže najpametnije rješenje za problem, bez obzira na to što znaju da ih to često košta živaca. “Jeste da moj kod već radi, ali ja ću da ga napravim da izgleda ko poezija!”

Prva Sezona

Epizoda 7 – Marketing i SEO kursevi vrijedni slušanja

U ovoj epizodi govorimo o kursevima koje bi obavezno trebalo da poslušate ako ste (budući) marketar. Pomoći će vam da unaprijedite vještine na najefikasniji mogući način, a osim toga, većina je besplatna. Pored kurseva, za koje imate i linkove za pristup, savjetujemo još nešto – ne tražite brz način da nešto naučite, u marketingu to može puno da vas košta.

Epizoda 6 – O razvoju startup -a sa Džonom Burkartom : „Uradite domaći!”

Ove godine smo tokom Spark konferencije imali priliku da razgovaramo o razvoju startup preduzeća sa Džonom Burkartom, jednim od sudija Spark.me startup takmičenja.Tokom jedne od pauza na konferenciji, sa Džonom smo razgovarali o elementima uspješnog startup-a, ključnim koracima koji će vam pomoći da pretvorite vašu ideju u unosni startup, kvalitetnoj prezentaciji vašeg startup-a žiriju i investitorima i razlikama između investicije i prihoda.

Sa Džonom smo iz očiglednih razloga razgovarali na engleskom jeziku, a kako i sam savjetuje, da biste progurali startup na međunarodno tržište, morate i sami tečno govoriti engleski jezik i biti u stanju da jasno artikulišete ideje, razumijete i odgovorite na pitanja žirija. Tako, evo savršene prilike da počnete da vježbate! ☺

Epizoda 5 – „Knjige koje će te naučiti da radiš pametnije”

Peta epizoda „Knjige koje će te naučiti da radiš pametnije“ daće ti dovoljno materijala za učenje u narednih par mjeseci. Pomoći će ti da unaprijediš svoje vještine, a vjerovatno ćeš biti motivisan/a da čitaš još i više (što nam je i cilj ☺ ). Pažljivo smo birale knjige koje su usko povezane sa unapređenjem produktivnosti, marketingom i bredingom. Ako je to nešto čime se baviš ili želiš da počneš, ovo je epizoda za tebe.

Epizoda 4 – „Kako da nam učenje bude zabava”

U četvrtoj epizodi Propelerovog podcasta govorili smo o preduzetništvu. Kao i u prethodnih nekoliko epizoda, odlučii smo da razgovaramo sa nekim ko nam može reći nešto više o tome na osnovu ličnog iskustva. Naš gost je Tina Kuzman, jedna od osnivačica, a ujedno i PR kreativnog studija Open Box.

meanderbug je gost trece epizode podcasta

Epizoda 3 – „Sve može”

Sve može – kako glasi naziv treće epizode Propelerovog podcasta, posvećen je priči o startupu iz Crne Gore - Meanderbug. Osim sjajne ideje o razvoju crnogorskog ruralnog turizma i misije da pruži zajednici zdrave i održive promjene baš u tom sektoru, čini se da Meanderbug teži ka tome da stvori novu potražnju u Crnoj Gori, zaobilazeći tako svoje najveće konkurente – Booking i Airbnb.

Epizoda 2 sa Zombijanom - "Biti samo svoj"

Epizoda 2 – „Biti samo svoj”

Druga epizoda našeg podcasta je spremna. Razmišljali smo o frilenserima i njihovom načinu života, koji je vrlo često izazovan iako većina posmatra ovakav način života kao mogućnost da radiš „kad hoćeš i odakle hoćeš“. Istina je da svi oni mogu da organizuju svoje vrijeme kako im najviše odgovara, ali isto tako i žrtvuju društveni život koji bi inače imali u kompaniji, tj. poslu sa punim radnim vremenom. O tome smo porazgovarali sa Andrjanom Vešović, ili kako je mnogi poznaju – Zombijanom.

Epizoda 1 - “Kako da uspješno pokrenete IndieGogo kampanju”

Prva epizoda „Radi nešto“ Proplerovog podcasta je live. Dugo smo mislili ko bi bio najbolji primjer mladog inovativnog i istrajnog preduzetnika i mislim da nismo mogli bolje. Naš prvi gost je Milan Mijajlovic, vlasnik online dućana Kukica, osnivač Kamp Pod Ostrog i kreator nekoliko sajtova i portala, a izmedju ostalih, radio je i sajt za nedavno pokreniti portal Glas Zabjela.