Marketizuj se! počinje uskoro

Marketizuj se! počinje uskoro

Početak Marketizuj se! programa se ozbiljno približio i vrijeme je da objavimo detaljnije informacije o tome. Sve naše mentorice nestrpljivo čekaju da krenu sa obukom, a u ovom tekstu ćemo detaljnije objasniti ko su one i čemu će vas tokom programa učiti. 

Već smo pisali o tome kako je osmišljenprogram ovdje, ali za one koji nisu čitali, biće podijeljen u četiri cjeline tokom četiri vikenda aprila, i to:

  • Marketing strategija,
  • Fotografisanje telefonom – kako da izgledate profesionalno,
  • Video – kreiranje sadržaja,
  • Plasiranje reklame i storytelling,
  • Svaku radionicu vodiće po jedna mentorica.

Marketing strategija – Anja Drašković

Anja DraskovicPrva radionica “Marketing strategija” održaće se prvog vikenda aprila. Radionicu će voditi Anja Drašković. Anja je freelance marketing specijalistkinja. Posjeduje vještine i višegodišnje iskustvo u brendingu, kreiranju sveobuhvatnih marketing strategija, SEO, kreiranju sadržaja, lead gen kampanja i upotrebi svih digitalnih kanala u cilju informisanja i edukacije publike, pozicioniranja brenda kao lidera na tržištu i rasta prodaje. Koristi se inbound metodologijom, gdje je marketing uvijek usredsređen na potrebe korisnika. 
Radila je na britanskom i australijanskom, a trenutno radi na američkom tržištu. Posvećena je edukaciji u oblasti digitala i radu na unapređenju freelance zajednice u Crnoj Gori.
Anja će vam pomoći da razumijete marketing strategiju i naučite kako da napravite plan nastupa na društvenim mrežama. Prije nego počnete da se oglašavate, neophodno je da znate kome se obraćate i gdje se vaša ciljna publika nalazi, kao i u tome da svoju poruku prilagodite onima kojima je namijenjena.

Fotografisanje telefonom – kako da izgledate profesionalno – Una Jovović

Una Jovovic

Druga radionica je namijenjena fotografiji. Kako je vizuelni nastup neizostavni element oglašavanja, radionica drugog vikenda aprila biće „Fotografisanje telefonom – kako da izgledate profesionalno“. Ovu radionicu vodiće Una Jovović. Una se fotografijom bavi više godina. Nakon studija fotografije u Italiji praksu je nastavila u Crnoj Gori. Ima iskustva u različitim oblastima, a trenutno se najviše pronalazi u dokumentarnoj fotografiji. Izlagala je samostalno i grupno u zemlji i inostranstvu.

Na ovoj radionici naučićete kako da promotivne forografije napravite profesionalno u jako ograničenom budžetu. Poželjno da znate kako da sami uslikate to što vam je potrebno uz pomoć vašeg telefona, a da kvalitet fotografija bude pristojan, a standardi ispoštovani.

Video – kreiranje sadržaja – Tjaša Deu

Tjasa Deu

Nakon fotografije, učićete kako da kreirate video, kako da se oglašavate na popularnoj platformi Youtube, ali i kako da različite formate prilagodite različitim platformama. Radionicu „Video – kreiranje sadržaja“ voditi Tjaša Deu i radionica će biti na engleskom jeziku. Tjaša Deu je kreatorka web sadržaja i konsultantkinja za razvoj brenda na platformi YouTube. Već 4 godine aktivno radi na svojim YouTube kanalima koji su generisali preko 3 miliona pregleda. Odnedavno, Tjaša živi u Crnoj Gori, a posao je ponijela sa sobom, kao što to expati jednostavno i rade :). Osim sjajnih rezultata koje postiže kao vloggerka, Tjaša je i nerijeko govornica i predavačica, pri čemu je držala predavanja na Fakultetu za sociologiju u Sloveniji, a bila je i govornica na TEDxBudva konferenciji 2018. godine.

Plasiranje reklame i storytelling – Bojana Minić

Bojana Minic

Poslednja radionica programa Marketizuj se! je “Plasiranje reklame i storytelling “, koju će voditi Bojana Minić. Bojana je konsultantkinja za investicije i migraciju u Eurofastu i specijalizirala se za razvoj poslovanja, investicije i poslovnu strategiju kroz više od 7 godina rada u međunarodnom okruženju. Pored toga, Bojana je osnivačica “Organization of Montenegrins Studying Abroad” i fondacije “Destination Promotion”. Diplomirala je pravo na Univerzitetu u Donjoj Gorici sa specijalizacijom u oblasti poslovnog i poreskog prava. Bojana je redovna predavačica na temu promocije destinacija, investiranja i migracija. Pored toga, dobrovoljno vodi UNICEF-ovu laboratoriju za inovacije.
Poslednji vikend aprila biće rezervisana za rad na plasiranju reklame i sticanju vještine pričanja priče (storytelling). Naučićete kako da stečeno znanje na prethodnim radionicama sklopite u jednu cjelinu i napravite rekamu na društvenim mrežama. 

Podsjećamo da su prijave za program nedavno završene. Osim na ogromno interesovanje, ponosni smo i na količinu motivacije koju su potencijalni polaznici pokazali u svojim prijavama. Međutim, i pored želje da svima pružimo šansu, zbog kvaliteta radionica i mogućnosti naših mentorki da se svima podjednako posvete, broj smo ograničili na 30. 

Malo je reći koliko komunikacija sa ljudima sličnih interesovanja može da koristi ljudima da razviju svoju ideju, riješe sebi problem ili pomognu drugima da urade isto. Marketuzj se! program osmišljen je tako da polaznici i mentori ostvare direktnu komunikaciju, tako da aktivnim učešćem jednih i drugih dođu do zajedničkih rješenja. Najistaknutiji polaznici ostvariće šansu za plaćenom volonterskom praksom u trajanju od 3 mjeseca, ali i pored toga, prilika da učite od najboljih u svojoj struci olakšaće vam rad na razvoju vaših ideja i kvalitetnijem naatupu na društvenim mrežama.

Podijeli