LAUNCH: Radionica za kreiranje prototipa proizvoda

najava za radionicu launch

LAUNCH: Radionica za kreiranje prototipa proizvoda

Predavanja o 3D printingu i marketingu

Spremamo nešto novo i zanimljivo, namijenjeno preduzetnicima koji žele da nauče kako da lansiraju svoj proizvod na tržište.

U saradnji sa Open Box-om, a zahvaljujući podršci Ministarstva nauke, radionica LAUNCH će se održati u februaru, a prijave vršimo putem ovog linka

Namijenjena je preduzetnicima i onima koji žele da postanu preduzetnici. Uslov za učešće je da polaznici imaju ideju za opipljivi proizvod za koji je potrebno izraditi prototop. Svrha ove radionice je da pokažemo kako funkcioniše proces od ideje do tržišne realizacije, koristeći rješenja koja nudi savremena tehnologija.

Kako je osmišljen program radionice

Radionica LAUNCH trajaće sedam dana u trajanju od po 6 sati, od čega će predavanja i vježbe trajati pet dana, a poslednjih dva dana koristićemo da odštampamo sve prototipe na kojima smo prethodno radili. 

Radionica se sastoji iz četiri dijela:

  • dizajn proizvoda pomoću specijalizovanog softvera -1 dan 
  • izrada prototipa pomoću 3D štampača- 1 dan 
  • izrada brenda za proizvod – 1 dan 
  • kreiranje marketing strategije – 2 dana.

Predavanja su osmišljena tako da polaznici osim teorijskog dijela imaju i praktični dio, kako bi naučili da vladaju alatima o kojima uče.

Ko i kako može da se prijavi

Svako ko ima ideju za opipljivi proizovod može da pošalje prijavu. U prijavi je potrebno ukratko opisati ideju za proizvod (do 200 riječi), na osnovu čega će žiri odabrati učesnike. Broj polaznika je ograničen na 15 kako bi mentori mogli intezivno da se posvete svakom od njih. Participacija iznosi 20 eura, a nju plaćaju odabrani za učešće na osnovu rezulata selekcije.

Poželjno je poznavanje engleskog, s obzirom na to da će neka od predavanja biti na tom jeziku. Učesnici će u toku rada moći da izmijene svoju ideju ako u konsultaciji sa mentorima dođu do zaključka da bi to bilo poželjno za njihovu tržišnu realizaciju. 

Uskoro ćemo podijeliti i više informacija o mentorima i predavanjima, a do tada ostavljamo da razmislite o proizvodu koji želite da lansirate na tržite. Ukoliko već sada želite da se prijavite, to možete uraditi ovdje


Prijavi se na LAUNCH

Podijeli