S01 E01: “Kako da uspješno pokrenete IndieGogo kampanju”

Epizoda 1 – “Kako da uspješno pokrenete IndieGogo kampanju”

Prva epizoda Proplerovog podcasta switch je live. Dugo smo mislili ko bi bio najbolji primjer mladog inovativnog i istrajnog preduzetnika i mislim da nismo mogli bolje.

Naš prvi gost je Milan Mijajlovic, vlasnik online dućana Kukica, osnivač Kamp Pod Ostrog i kreator nekoliko sajtova i portala, a izmedju ostalih, radio je I sajt za nedavno pokreniti portal Glas Zabjela.

Milanova priča će vam biti zanimljiva ako odlučite da pokrenete Crowdfunding kampanju na IndieGogo platformi ili nekoj drugoj. Možda biste pomislili da ovakva kampanja, online dućan i kamp nemaju puno veze jedno sa drugim, međutim, itekako imaju, a njihov kreator, Milan, u podcastu objašnjava i kako.

Ovaj podcast snimljen je u toku Globalne nedjelje preduzetništva (Global Entrepreneurship Week – GEW) , koja je inače trajala od 12. do 18. novembra, a koja je prvi put pokrenuta 2008. godine. Tada je učešće uzelo 77 zemalja, dok ih je 2018. bilo više od 170 i organizovano je preko 35 000 događaja i aktivnosti, a učešće je uzela i Crna Gora.

Iako Milan nije od onih koji vole da previše savjetuju ljude, tj da im govori šta da rade, on je jedan od onih ljudi koji nesebično dijele znanje svima koji to zatraže. Dakle, slušaćete o:

  • IndieGogo kampanji, koji su izazovi i problemi, na šta da obratite pažnju i koliko naš narod „ima sluha“ za doniranje;
  • Kako povezati sve ono na čemu radimo,tj kako im naći zajednički cilj;
  • Treba li (ili ipak ne) savjetovati druge šta da rade;
  • Treba li (ili ipak ne) savjetovati druge šta da rade.

Podijeli