Kako da upravljate finansijama kao freelancer

Kako da upravljate finansijama kao freelancer

“Organizujte obaveze onako kako vam odgovara. Birajte odakle ćete da radite svakog dana. Radite na projektima koje želite i saradjujte sa onima koje odaberete.” Čujete ovo oko sebe često, ali i dalje niste sigurni kako da se upusitite u freelancing i zamijenite svakodnevnu rutinu nečim sasvim novim? 

Photo by Pexels

Ukoliko ste do sada radili puno radno vrijeme ili studirate, vrlo vjerovatno vam teško pada pomisao na finansijsku neizvjesnost koju freelancing sa sobom nosi, pored svih dobrih strana o kojima se često priča.  

Prvi izazov je kako naći dovoljan broj klijenata koji će vam obezbijediti dovoljno novca da možete da možete da se bavite samo freelancingom. Ovo je vjerovatno i najveći strah većine koji ipak ostaju na svojim poslovima, iako nisu zadovoljni uslovima rada. 

Za sve vas koji želite da postante freelanceri, ali su vam finansijske brige najveća prepreka, pripremili smo set savjeta koji bi mogli da vam pomognu da napravite dobar plan i izbjegnete finasijske poteškoće. 

Kako balansirati finansije onda kad “radiš za sebe”?

1. Prije nego što počneš, obezbijedi ušteđevinu

Obično je potrebno od 6 mjeseci do godinu dana, da bi ste mogli reći da ste zaplivali u freelancing, dobili prve klijente i počeli da zarađujete. 

Ovo je izuzezno bitno kako biste ostali fokusirani na cilj. Bilo da radite puno ili skraćeno vrijeme ili da ste student, nađite način da sačuvate nešto novca koji će vam poslužiti u prvim mjesecima. Ono na šta trošite trenutno, a što vam nije neophodno, ostavite za kasnije. Ako studirate, razmslite o tome da radite tokom ljeta, kako biste stvorili zalihe ili da već sada nađete neki part-time posao. 

2. Postavite stabilne i konkurentne cijene, nemojte se kolebati oko uplata

Iznova i iznova čujemo od freelancera iz Crne Gore o tome kako je bitno postaviti pristojnu cijenu za uloženo vrijeme i trud. Dosta njih potcjenjuje vrijednost svog rada na globanom nivou zato što za poređenje uzima uzima cijenu rada kod nas. Umjesto toga, istražite koliko su vještine za koje želite da se prijavite plaćene na platformama kao što je Upwork ili Freelancer. Pored njih, pronašli smo cijelu listu ovdje. Obratite pažnju na to koliko su vaše vještine napredne, tj koliko su u skladu sa poslovima koje želite da dobijete. Ukoliko dobijete posao za koji vam je potrebno dodatno znaje koje možete da steknete online, dok radite, onda je u redu da svoju cijenu postavite nešto nižom nego što bi inače bila. Niste jedini – većina freelancera radi to isto. Čak 70% Full-time freelancera unapređuje svoje vještine u prvih 6 mjeseci dok radi. 

organizujte finansije jednom nedjeljno

Ako ipak nemate dovoljno znanja da preuzmete posao, bolje je sačekati i prvo steći znanje, pa tek onda krenuti u potražnju za poslom. 

Za razliku od regularnog posla gdje se kafe pauze ne mjere precizno, freelanceri su plaćeni tačno onoliko sati koliko zaista rade, pa je zato neophodno da precizno ukalkulišete koliko je potrebno sati rada da posvetite, da biste pokrili svoje troškove. 

Jednom kada postavite cijenu svog rada, ostanite dosljedni tome. Nije rijetkost da freelanceri postave prenisku cijenu samo da bi dobili posao, a onda kad klijent prihvati, shvate da se cijena njihovog rada na tom projektu neće pocvećati i da njihov rad vrijedi mnogo više.

Jednom kada postavite cijenu svog rada, ostanite dosljedni tome. Nije rijetkost da freelanceri postave prenisku cijenu samo da bi dobili posao, a onda kad klijent prihvati, shvate da se cijena njihovog rada na tom projektu neće pocvećati i da njihov rad vrijedi mnogo više. Nemojte upadati u takve zamke. Drugo na šta treba obratiti pažnju je rok plaćanja koji dogovarate sa klijentom. Dajte klijentu neki rok plaćanja bi vam bio prihvatljiv – do jedne ili dvije nedjelje. Ako ste plaćeni po projektu, onda dogovorite pola na početku, a pola na kraju ili predložite neki način koji vam više odgovara. Uvijek se više preporučuje da na početku dogovorite način i uslove plaćanja, kako se ni klijent ne bi “opustio” i odlagao plaćanje malo pomalo. 

3. Odredite jedan dan u nedjelji za svođenje računa

Kada ste sam svoj gazda i kada vam finansije zavise od količine posla koju prihvatite da radite, onda je veoma bitno i da budete sam svoj računovođa. Kako da to postignete? Pa, na isti način na koji bilježite vrijeme i obaveze u svom kalendaru, pronađite način da mjerite svoju zaradu i troškove na nedeljnom novou. Kako biste se brže i lakše disciplinovali i efektivnije pratili prihode i troškove, najbolje je da odaberete jedan dan u sedmici, na primjer petak. Tako ćete za isti period znati tačno da li ste i koliko zaradili. 

Niko ne želi da shvati nakon sumiranja računa da je zarađeni novac, zapravo potrošen.

Niko ne želi da shvati nakon sumiranja računa da je zarađeni novac, zapravo potrošen. Sami odaberite način vođenja finansija, mada, excel tabela je sasvim solidno rješenje. Nakon nekog vremena uočićete kada vaša industrija ima zatišje u poslovima, a kada ste poprilično zauzeti.

4. Iskoristite “unosne” periode za dane kad nema previše posla

Iskoristite prvu godinu rada ne samo za učenje, već i za istraživanje. Osmotrite u kojim djelovima godine postoji najveća tražnja za vašim poslom. Možda ćete uočiti da kao neko ko radi za klijente iz cijelog svijeta, imate posla tokom cijele godine, ili možda tokom mjeseci kada je u Crnoj Gori “zatišje” – obično su to januar ili ljetnji period. Možda će vaš klijent imati posla za vas 40 sati jedne nedjelje, a već sledeće mnogo manje. Čuvanjem novca tokom mjeseci u kojima radite više, moći ćete finansijski da preživite tokom manje radnih perioda, ili u situacijama nepredvidjenih promjena. 

5. Naučite kada da trošite da biste zaradjivali

Prijateljica koja se bavi freelancingom kao fotograf je jednom prilikom odlučila da nadje prostor u kom bi čuvala opremu i radila fotografije za klijente koji su željeli fotografije u zatvorenom prostoru. Kako je pronašla prostor koji je bio pogodan i za nju i njenu sestru koja je s vremena na vrijeme održavala sastanke i intrvjue sa klijentima. Kao rezultat, i jedna i druga su imale povećan broj klijenata. 

Ponekad je potrebno da znate kada da uložite novac u svoj posao, bilo da se bavite freelancingom ili ne. 

Možda ste svoju zaradu bazirali na ličnim troškovima, ali ponekad je možete iskoristiti da investirate u svoj posao kao što je kancelarija, co-working sto ili dodatnu opremu. Imajte povjerenja u sebe onda kada treba da kupite nešto što će unaprijediti vaš biznis. Klijenti će znati da prepoznaju vaš profesionalizam, koji će vam omogućiti eksponencijalni rast (interno i eksterno). 

Šta dolazi kao zaključak?

Štedite. Štedite. Štedite. Naučite kada štedite, a kada trošite. Budite svjesni svojih finansija u svakom trenutku i ne pokušavajte da varate sami sebe :). Zahvaljujući freelancerima koji već imaju iskustva u  ovome, svi mi možemo da počnemo da “ispeglamo” svoje finansijske navike, koje će učiniti da i sami postanemo uspješni u freelance svijetu. 

 

Podijeli