[av_textblock size=” font_color=’custom’ color=’#000000′ av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jn9e99ze’ admin_preview_bg=”]
Donosimo vam utiske sa prvog događaja u organizaciji NVO Propeler! Naš gost je bila Bojana Minić, osnivačica branding projekta Lifestyle Montenegro, Digitalni marketing koordinator u Rijana grupi i  i jedna od osnivača Organizacije crnogorskih studenata u inostranstvu (Organisation of Montenegrins Studying Abroad).

Bojana je govorila o Instagramu kao moćnoj marketing alatki, načinu na koji bi ga trebalo koristiti za građenje brenda (kako ličnog, tako i poslovnog), kao i o greškama koje korsinici često prave.

Neke od korisnih informacija koje smo imali prilike da čujemo tiču se toga kako je Instagram rastao iz godine u godinu i šta su glavni uzroci takvog trenda. Naime, iako čak ni osnivači nisu slutili uspjeh koji će ostvariti, Instagram predstavlja savršen primjer “Kako da postaneš milijarder za dvije godine.” Sve je počelo iz zabave, 2010. godine, bez jasne vizije kako će se projekat razvijati. Međutim, kako je vrijeme prolazilo , osnivači Kevin Sistrom (Kevin Systrom) i Majk Kreger (Mike Krieger) uvidjeli su kako je moguće praviti ozbiljan novac zahvaljujući reklamiranju. Nakon dvije godine od osnivanja prodat je Facebook – u za milijardu dolara. Osim kratke istorije o Instagramu, čuli smo mnogo korisnih informacija o tome kako da koristimo Instagram kao alatku, umjesto da budemo samo pasivni korisnik , tj. konzument.

Iako je Instagram razvio biznis model zasnovan na advertajzingu, ipak, novac nije najvžnija informacija koju korisnici daju. Najvažnija star koju dajemo Instagramu je informacija. U trenutku kada kliknemo na dugme “I agree”, mi zapravo pristajemo na to da Instagram koristi infomracije o našem profilu, sadržaju koji kreiramo na toj mreži kao komunikaciju između nas kao korisnika i Instagrama.

Bojana je govorila i tome kako bi kompanije trebalo da se ponašaju na Instagramu, zašto je bitno da imaju unaprijed osmišljenu strategiju nastupa i dau tome budu konzistentne. Zanimljiv podatak koji je podijelila sa nama je da se čak 80% Instagram korisnika dobrovoljno povezuje sa brendom. Konkretni savjeti koje je navela, a koji mogu pomoći u kvalitetnom nastupu su:

Kreirajte jedinstvene objave;

Obraćajnte se ljudima na ličnom nivou;

Znajte zašto nešto objavljute, kao i šta je to;

Ne zaboravite da učestvujete u konverzaciji.
[/av_textblock]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *